recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met kipkerriesaus en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (700 ml)
  • - tomatenstukjes (1 blikje)
  • - sperziebonen (400 gram)
  • - penne (300 gram)
  • - milde kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kipfilet (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de sperziebonen af en breek ze.
  • 2 Snij de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met wat zout.
  • 3 Bak ze in een grote hapjespan met de olijfolie rondom lichtbruin.
  • 4 Strooi de kerriepoeder erover en bak tot het lekker gaat ruiken.
  • 5 Schep de penne, sperziebonen en tomaten met vocht erdoor.
  • 6 Schenk er het water bij.
  • 7 Kook de pasta en bonen afgedekt op matig hoog vuur in maximaal een kwartier beetgaar.
  • 8 Laat op het eind zoveel vocht verdampen, dat de pasta omhuld is met een lekkere saus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.