recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met makreel en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (2 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - gestoomde makreel (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - broccoli (400 gram)
  • - penne volkoren (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Maak de makreel schoon en snijd deze in stukjes.
  • 5 Hak de olijven fijn.
  • 6 Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in blokjes.
  • 7 Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Laat de broccoli goed uitlekken.
  • 9 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en paprika in 3 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Schep de stukjes makreel met de kappertjes, olijven en peterselie erdoor en voeg wat kookvocht toe en verwarm alles 2 minuten.
  • 11 Schep de afgegoten penne en de broccoliblokjes erdoor.
  • 12 Serveer de penne met makreel in diepe borden en garneer met de broccoliroosjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.