recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met paddenstoelen en blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (300 )
  • - dana blue (125 gram)
  • - citroen (1 )
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - champignons (400 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - volkoren penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Fruit de ui en knoflook 2 minuten in een wok met de helft van de olijfolie.
  • 5 Snijd de champignons in vieren.
  • 6 Rasp de citroen en pers deze uit.
  • 7 Schep de champignons erdoor en bak ze op hoog vuur bruin.
  • 8 Roer de tijm en citroenrasp met iets citroensap erdoor.
  • 9 Bak nog 1 minuut en voeg dan twee soepopscheplepels van het pastakookvocht toe.
  • 10 Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  • 11 Klop in een schaal de rest van het citroensap met en de rest van de olijfolie en zout en peper tot een dressing en schep de sla erdoor.
  • 12 Schep de uitgelekte pasta door de champignons en verdeel dit mengsel over diepe borden.
  • 13 Leg de stukjes kaas erop en zet de borden nog 1-2 minuten onder een hete grill.
  • 14 Geef de sla erbij.