recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met paddenstoelen en salami

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - salami in blokjes (200 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 grote)
  • - champignons (400 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - citroen (1 )
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Halveer de champignons.
  • 4 Bak de blokjes salami in een hapjespan met de helft van de olie knapperig.
  • 5 Schep ze op een bord en fruit de ui in het bakvet glazig.
  • 6 Pers de helft van de citroen.
  • 7 Schep de champignons met de tijm.
  • 8 Voeg er wat citroensap aan toe.
  • 9 Bak dit op hoog vuur bruin.
  • 10 Roer de tomatenpuree erdoor en schenk het water erbij.
  • 11 Laat de saus 3-4 minuten zachtjes pruttelen.
  • 12 Klop in een schaal een dressing van beetje citroensap, de rest van de olijfolie, een klein beetje water en wat zout en peper en schep de sla erdoor.
  • 13 Giet de penne af en verdeel de pasta over borden.
  • 14 Schep de champignons met saus erop en strooi de salami erover.
  • 15 Serveer de sla erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.