recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met paprika en feta

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - feta (150 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - gepelde tomaten (blik) (1 blik)
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui, hak de tenen knoflook fijn, snij de paprika's in reepjes en verkruimel de feta.
  • 2 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem, schep de ui, knoflook en paprika erdoor en smoor de groente 5 minuten afgedekt op zacht vuur.
  • 4 Roer de tomaten met vocht, de Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor en laat de saus zonder deksel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Verdeel de penne over diepe borden en schep de paprikasaus erop.
  • 6 Strooi de feta erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.