recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met pittige balletjes en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - volkoren penne rigate (300 gram)
  • - sugo di mama tomatensaus (1 fles)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - champignons in schijfjes (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - chorizo (100 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de chorizo, de ui en de knoflook fijn.
  • 2 Meng het gehakt met de chorizo en zout en peper naar smaak, kneed het goed en vorm er kleine balletjes van.
  • 3 Bak de balletjes zonder extra vet in een hapjespan op matig hoog vuur rondom bruin.
  • 4 Verdeel de ui, knoflook en champignons tussen de balletjes en bak ze 3-4 minuten mee.
  • 5 Strooi de kruiden erover en schenk de tomatensaus erover.
  • 6 Laat de saus nog 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Verdeel de uitgelekte penne over diepe borden en schep de saus met gehaktballetjes erop.
  • 9 Strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.