recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met pittige vleessaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tomatensaus met basilicum (pot) (500 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - chilipoeder (0.5 eetlepel)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - bieflapjes (300 g)
  • - penne rigate (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geraspte kaas en broccoli.
  • 2 Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 3 Snijd de bieflapjes dwars op de draad in ragfijne reepjes en meng ze met de Italiaanse kruiden, chilipoeder, kaneel en peper.
  • 4 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 5 Schep de tomatensaus erdoor en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Serveer de pasta in diepe borden met de pittige vleessaus erover.
  • 7 Wijntip: Krachtige rode wijn, bijvoorbeeld cabernet sauvignon of merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.