recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met prei en garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse roomkaas met kruiden (light) (150 g)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 g)
  • - hollandse garnalen (150 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 el)
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - prei (300 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - penne rigate (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de prei in dunne ringetjes; Halveer de kerstomaatjes.
  • 2 Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei 2-3 minuten.
  • 4 Bak de tomaatjes en Italiaanse kruiden 1-2 minuten mee en schep de garnalen erdoor.
  • 5 Warm alles nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Giet de penne af en roer de tomaatstukjes uit blik en de verse roomkaas met kruiden erdoor.
  • 7 Verwarm de pasta al omscheppend tot de kaas gesmolten is en de penne omhuld is met een romige tomatensaus.
  • 8 Verdeel de pasta over diepe borden en schep de prei met tomaatjes en garnalen erop.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.