recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met ricotta en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - oude kaas (30+) (50 gram)
  • - zout (1 theelepel)
  • - kookvocht (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen, en bewaar een deel van het kookvocht (zie ingredientenlijst).
  • 2 Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 minuten.
  • 4 Voeg de spinazie hand voor hand toe en roerbak op hoog vuur tot de blaadjes slinken.
  • 5 Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
  • 6 Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  • 7 Roer de ricotta los met citroenrasp, 2 eetlepels sap, royaal versgemalen zwarte peper, zout en het pastakookvocht.
  • 8 Giet de penne af en roer de ricotta en spinazie erdoor.
  • 9 Warm de pasta nog heel even door.
  • 10 Serveer de pasta in diepe borden en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.