recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met romige gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kookroom light (200 ml)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - champignons (400 gram)
  • - prei (2 stuks)
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - stroganoff gehakt (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Vorm het gehakt tot balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze in een anti-aanbakkoekenpan met een derde deel van de olijfolie in 10 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 2 Kook de penne volgens de aanwijzingen.
  • 3 Snijd de prei in ringen en halveer de champignons.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de prei met de champignons en Italiaanse kruiden 3-4 minuten.
  • 5 Schenk de room met wat zout en peper erbij en laat de groente nog enkele minuten sudderen.
  • 6 Giet de penne af en roer de pasta door de romige saus.
  • 7 Verdeel de penne met saus over diepe borden en schep de gehaktballetjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.