recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met sperziebonen en bacon

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Hüttenkäse (200 gram)
  • - bacon (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - sperziebonen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in partjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de bacon in dunne reepjes.
  • 4 Haal de sperziebonen af en snijd ze schuin in vrij lange dunne reepjes.
  • 5 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 6 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • 7 Schep de bacon en sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 minuten.
  • 8 Voeg een flinke soepopscheplepel pastakookvocht toe en smoor de bonen in nog 3-4 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Maal er wat zwarte peper boven.
  • 10 Giet de pasta af en schep de penne door het bonenmengsel.
  • 11 Schep de pasta in diepe borden en schep de Hüttenkäse in het midden.