recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geitenkaas (50 gram)
  • - ham (dikke plak) (200 gram)
  • - spinazie (600 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - courgette (1 )
  • - rode uien (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - volkoren penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snipper de uien grof.
  • 4 Snijd de courgette in blokjes.
  • 5 Hak de oregano fijn.
  • 6 Ws de spinazie en laat deze uitekken.
  • 7 Snijd de ham in blokjes.
  • 8 Bak de knoflook, ui en courgette zachtjes glazig in een wok met olijfolie.
  • 9 Schep de oregano erdoor en voeg hand voor hand de spinazie toe.
  • 10 Laat de spinazie al omscheppend op hoog vuur slinken.
  • 11 Roer er wat pastakookvocht door en schep de uitgelekte penne en ham erdoor.
  • 12 Warm het gerecht nog heel even door.
  • 13 Rasp de geitenkaas.
  • 14 Serveer de pasta met spinazie in diepe borden en strooi er wat geitenkaas over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.