recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - penne (300 gram)
  • - rundergehakt (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (175 gram)
  • - tomatenstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - spinazie (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Meng het gehakt met de helft van de geperste knoflook, paprikapoeder, paneermeel, zout en wat zwarte peper en draai er balletjes van.
  • 3 Bak de balletjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie in 4 minuten bruin.
  • 4 Bak de gesnipperde uien even mee en roer de tomatenstukjes en Italiaanse kruiden met een scheut water erdoor.
  • 5 Laat alles 8 minuten sudderen.
  • 6 Roerbak de spinazie in een wok met het restant van de olijfolie en de overige helft van de geperste knoflook tot de blaadjes gaan slinken.
  • 7 Schep de uitgelekte penne door de spinazie en verdeel dit over diepe borden.
  • 8 Schep de gehaktballetjes met tomatensaus erop.
  • 9 Lekker met geraspte kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.