recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met spinazie en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - spinazie (600 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - 30+ kaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Snipper de ui grof.
  • 4 Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze in dunne reepjes.
  • 5 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 6 Raps de citroen.
  • 7 Fruit de knoflook, ui en rode peper zachtjes 2-3 minuten in een wok met olijfolie.
  • 8 Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • 9 Giet de pasta af en schep de penne met de citroenrasp en rivierkreeftjes door de spinazie.
  • 10 Warm het gerecht nog even goed door en schep het in diepe borden.
  • 11 Schaaf de kaas in flinters en strooi het erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.