recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met tomaatjes en lamssaucijsjes

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - parmezaanse kaas (geraspt) (100 gram)
  • - rucola
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - ui (gesnipperd) (1 )
  • - cherrytomaatjes (500 gram)
  • - lamssaucijzen (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 2 Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 3 Prik de saucijzen op enkele plaatsen in. Verwarm de boter in een hapjespan en bak de lamssaucijzen in 5 minuten bruin.
  • 4 Schep intussen in een braadslede de tomaatjes met ui, tijm, wat zout en versgemalen peper en olijfolie door elkaar.
  • 5 Schuif de braadslede 10 cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes en ui in 4-6 minuten gaar. De velletjes van de tomaten springen dan open.
  • 6 Voeg het water aan de saucijzen toe en smoor ze in nog 5 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Neem de saucijzen uit de pan en snijd ze in plakjes.
  • 8 Giet de pasta af en schep de penne met de jus en de plakjes saucijs door de tomaatjes.
  • 9 Schep het gerecht in diepe borden en leg in het midden een pluk rucola. Strooi de Parmezaanse kaas erover.