recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met tonijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte oude kaas (100 gram)
  • - penne (300 gram)
  • - kappertjes (1 volle eetlepel)
  • - tomatenblokjes in tomatensap (2 blikken)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - pikante paprikapoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - grote ui (1 )
  • - tonijnmoot in olijfolie (2 blikjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Giet de olijfolie van de tonijn in een hapjespan.
  • 3 Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig en roer de paprikapoeder en Italiaanse kruiden erdoor.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes met sap en de kappertjes toe en laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen tot een lekkere saus.
  • 5 Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 6 Verdeel de tonijn in stukjes en roer ze door de tomatensaus.
  • 7 Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 8 Laat de saus nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Laat de penne even in een vergiet uitlekken en roer de pasta door de saus.
  • 10 Warm het pasta gerecht nog heel even door.
  • 11 Serveer in pastaborden en strooi de kaas erover.
  • 12 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.