recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met vegetarische paprika-gehaktsaus

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (25 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (2 theelepels)
  • - vleesvervanger kruimgehakt (175 g)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - tomaten (300 g)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - penne (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de rode paprika in stukjes; Snijd de tomaten in stukjes; Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Rasp de Parmezaanse kaas.
  • 2 Kook de penne in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 3 Pureer de paprika en tomaten in de keukenmachine.
  • 4 Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in een hapjes pan met hete olijfolie.
  • 5 Bak het gehakt 2 minuten mee en roer dan de paprikasaus en Italiaanse kruiden erdoor.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Laat de saus nog 6-8 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Giet de pasta af en verdeel de penne over twee diepe borden.
  • 9 Schep de paprika-gehaktsaus erover en strooi de kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.