recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met verse tomatensaus en tartaar

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkoren macaroni (300 gram)
  • - tomaten (750 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - fijngehakte verse oregano (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tartaartjes (4 stuks)
  • - uien (2 stuks)
  • - zout (2 theelepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Pureer de tomaten in een blender of keukenmachine en meng de knoflook, paprikapoeder en oregano met het zout en royaal versgemalen peper erdoor.
  • 4 Verwarm tweederde deel van de olijfolie in een wijde pan en verwarm de tomatensaus 10-15 minuten tot hij dik en donkerrood wordt.
  • 5 Kruid de tartaartjes met zout en peper en bestrijk ze met de overige olie.
  • 6 Bak ze in een koekenpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 7 Snijd de uien in halve ringen.
  • 8 Verdeel de uien er omheen en bak ze al omscheppend mooi bruin.
  • 9 Giet de pasta af en verdeel de penne over diepe borden.
  • 10 Schep de tomatensaus erop en leg de tartaartjes en uien erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.