recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pepersteak met gebakken mango en gemberjus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (200 ml)
  • - citroensap (2 eetlepel(s))
  • - eetrijpe verse gember (2 )
  • - eetrijpe mango (1 )
  • - pepersteaks, op kamertemperatuur (4 )
  • - (rijst)olie (2 eetlepel(s))
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de mango in plakjes.
  • 2 Rasp de gember.
  • 3 Verwarm de boter en olie in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 4 Bak de pepersteaks op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin en keer ze halverwege de baktijd.
  • 5 Leg de pepersteaks op een bord en houd ze warm in een oven van 100 °C.
  • 6 Bak de plakken mango in gedeelten in het bakvet en leg ze bij het vlees.
  • 7 Roer de gember door het bakvet en sprenkel het citroensap erover.
  • 8 Bak dit 1 minuut en voeg dan de vleesfond toe.
  • 9 Laat de jus nog heel even zachtjes koken.
  • 10 Leg de steaks op warme borden en leg de plakken mango er half op.
  • 11 Schep er wat gemberjus over en serveer de rest van de jus er apart bij.
  • 12 Lekker met gele rijst en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.