recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pepersteak met korianderboter

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - pepersteaks (4 )
  • - broccolliroosjes (300 gram)
  • - sperzibonen (200 gram)
  • - bosuitjes (3 )
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - zachte boter (100 gram)
  • - sjalotje (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de pepersteaks op kamertemperatuur komen.
  • 2 Snipper het sjalotje fijn.
  • 3 Hak de korinader fijn.
  • 4 Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 5 Halveer de sperziebonen.
  • 6 Zorg dat de broccoliroosjes kleiner gesneden zijn.
  • 7 Fruit de sjalot met de kerriepoeder 2 minuten zachtjes in een beetje boter.
  • 8 Laat het mengsel wat afkoelen en meng dan de resterende boter met wat zout en de koriander erdoor.
  • 9 Wikkel het botermengsel als een worstje in een stuk huishoudfolie en draai de uiteinden strak dicht.
  • 10 Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
  • 11 Verwarm voor het serveren een kwart van de kerrieboter in een hapjespan en schep de groente erdoor.
  • 12 Schenk er het water bij en smoor de groente in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 13 Bak de pepersteaks in een koekenpan met olie in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 14 Van binnen mogen ze rosé zijn.
  • 15 Snijd de resterende kerrieboter in twee plakjes per persoon.
  • 16 Leg de pepersteaks op warme borden en leg de plakjes kerrieboter erop.
  • 17 Schep de groenten ernaast.
  • 18 Lekker met notenrijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.