recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Peren uit de oven met pijnboompitten

Nagerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - pijnboompitten (50 gram)
  • - stevige peren (bijv. doyenne du comice, beurre hardy) (4 )
  • - suiker (4 eetlepel(s))
  • - geraspte schil van een sinaasappel (1 )
  • - boter (20 gram)
  • - zoete witte wijn (300 ml)
  • - kaneelstokjes, in stukjes (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: eenpersoonsovenschaaltjes (doorsnede ca 10-15 cm).
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 ?C.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  • 4 Was de peren, steek de klokhuizen eruit en zet elke peer in een ovenschaaltje, snijd eventueel een stukje van de onderkant zodat ze stevig staan.
  • 5 Meng de pijnboompitten met de sinaasappelrasp en 2 eetlepels suiker en schep dit in de peren.
  • 6 Leg er een klontje boter op.
  • 7 Schenk de wijn in de schaaltjes en strooi de resterende suiker erin.
  • 8 Leg ook de kaneelstokjes in de wijn.
  • 9 Schuif de schaaltjes in de oven en stoof de peren in 30 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.