recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perenbuideltje met gember

Nagerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - chocolade ijs (4 bollen)
  • - gemberbolletjes (gekonfijt) (6 stuks)
  • - custardpoeder (1 eetlepel)
  • - roomboterbladerdeeg (4 plakjes)
  • - rijpe peren (2 stuks)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Pers en rasp de citroen.
  • 3 Meng het citroensap en de gembersiroop in een diep bord.
  • 4 Schil de peer en haal het klokhuis eruit.
  • 5 Snijd elke peer in 12 mooie partjes en wentel ze door het gembervocht.
  • 6 Leg de plakjes ontdooide deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi in het midden wat custardpoeder.
  • 7 Hak de gemberbolletjes fijn.
  • 8 Meng de citroenrasp en gehakte gember en schep een bergje in het midden van elk plakje bladerdeeg.
  • 9 Zet op elk plakje deeg een aantal partjes peer rechtop met de bolle kant tegen elkaar aan en vouw, terwijl je de partjes zo vasthoudt, het deeg rond de partjes omhoog en druk het aan.
  • 10 Bak de buideltjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Serveer de buideltjes op bordjes met een bol chocolade-ijs.