recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perenclafoutis met bokkenpootjes

Nagerecht
8 personen
60 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - bokkenpootjes (8 )
  • - volle melk (250 ml)
  • - creme fraiche (200 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - bloem (100 gram)
  • - fijne kristalsuiker (75 gram)
  • - eieren (4 )
  • - citroen (0.5 )
  • - rijpe peren (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer met garden, ronde lage ovenschaal met een doorsnede van 26 cm.
  • 2 Vet de ovenschaal in.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 4 Snijd de peren in parten zo dat u twee parten per persoon heeft.
  • 5 Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
  • 6 Wrijf de parten in met citroensap.
  • 7 Klop in een kom de eieren met suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
  • 8 Laat de boter smelten.
  • 9 Klop er de bloem met kaneel met een snuf zout door.
  • 10 Daarna ook de gesmolten boter, crème fraîche en melk.
  • 11 Schenk het beslag in de schaal en leg parten peer er in een cirkel in, met de smalle kant naar het midden en de bolle kant naar boven.
  • 12 Leg de bokkenpootjes tussen de stukken peer.
  • 13 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de clafoutis in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker.
  • 15 Laat afkoelen tot lauwwarm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.