recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perziken met bitterkoekjes uit de oven

Nagerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - vanillekwark (500 g)
  • - rozijnen (2 eetlepels)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - bitterkoekjes (6 )
  • - perziken (4 verse)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Halveer de perziken of nectarines en verwijder de pit, trek van de perziken het velletje af.
  • 3 Zet de vruchten naast elkaar in een ovenschaal met de pitholte naar boven.
  • 4 Knip de bitterkoekjes in heel kleine stukjes.
  • 5 Klop in een kom het ei met de suiker met de handmixer schuimig en meng de bitterkoekjes en rozijnen erdoor.
  • 6 Schep dit mengsel in de holte van de vruchten.
  • 7 Schenk wat water op de bodem van de schaal en laat de vruchten in de oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • 8 Serveer met de vanillekwark.
  • 9 Wijntip: Rijke, zoete witte wijn, zoals Vouvray of Duitse Beerenauslese. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.