recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perziken uit de oven met mascarpone

Nagerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - mascarpone (250 g)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - amandelschaafsel (25 g)
  • - zoete witte wijn (2 dl)
  • - halve perziken uit blik (8 stuks)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - amandelspijs (100 g)
  • - bitterkoekjes (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verkruimel de bitterkoekjes; Pers en rasp de sinaasappel.
  • 2 Meng de bitterkoekjes met het amandelspijs, 2-3 eetlepels sinaasappelsap en 0,5-1 eetlepel sinaasappelrasp tot een smeuïg mengsel.
  • 3 Vul de perziken met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal.
  • 4 Schenk de rest van het sinaasappelsap en de wijn op de bodem van de schaal.
  • 5 Strooi de amandelen erover en leg op elke perzik een klontje boter.
  • 6 Bak de perziken in een voorverwarmde oven van 200 ºC in 10-15 minuten goudbruin.
  • 7 Zet de perziken op vier borden.
  • 8 Schenk het vocht in een pan en kook het op hoog vuur in tot nog 4-5 eetlepels over zijn en schenk het rond de perziken.
  • 9 Meng de rest van de sinaasappelrasp door de mascarpone.
  • 10 Schep op elk bord een flinke dot mascarpone.
  • 11 Het gerecht dient nog 15 minuten in de oven geplaatst te worden.
  • 12 Wijntip: volle dessertwijn, zoals cream sherry of witte port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.