recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perziktaart

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - amandelschaafsel (50 g)
  • - perziken (blik) (800 g)
  • - ei (1 )
  • - slagroom (125 ml)
  • - amandelspijs (300 gram)
  • - diepvries bladerdeeg (5 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries bladerdeeg; Laat de perziken (blik) goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Bekleed een ingevette lage taartvorm van 26 cm met de plakjes deeg.
  • 4 Druk de naden goed dicht en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • 5 Maak het amandelspijs in een kom met een vork los en meng de room en de eidooier erdoor.
  • 6 Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • 7 Snijd de perziken in schijfjes en leg ze in cirkels op het amandelmengsel.
  • 8 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestuif de lauwwarme taart voor het serveren met poedersuiker.
  • 10 Wijntip: cream sherry of witte port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.