recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Perziktaart

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - diepvries bladerdeeg, ontdooid (5 plakjes)
  • - amandelspijs (300 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - eidooier (1 )
  • - perziken uit blik, uitgelekt (800 gram)
  • - amandelschaafsel (50 gram)
  • - poedersuiker
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met de plakjes deeg.
  • 3 Druk de naden goed dicht en snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • 4 Maak het amandelspijs in een kom met een vork los en meng de room en de eidooier erdoor.
  • 5 Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • 6 Snijd de perziken in schijfjes en leg ze in cirkels op het amandelmengsel.
  • 7 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Bestuif de lauwwarme taart voor het serveren met poedersuiker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.