recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pide met spinazie en feta

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - bloem (200 gram)
  • - instant gist (0.5 zakje)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - uien (2 grote)
  • - knoflook (1 teen)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - chilipeper (uit een molentje)
  • - spinazie (600 gram)
  • - feta (150 gram)
  • - watermeloen (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de bloem met de gist en wat zout en roer er het lauwwarm water door.
  • 2 Kneed dit in 5 minuten tot een soepel deeg.
  • 3 Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Snipper de ui grof.
  • 6 Pers de knoflook.
  • 7 Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook, komijn en chilipeper zachtjes glazig.
  • 8 Voeg de spinazie toe en roerbak op hoog vuur tot de blaadjes slinken, laat het vocht verdampen.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze uit tot ovale lappen van 25 cm lang.
  • 11 Schep de spinazie in het midden, vouw de zijkanten omhoog en draai de uiteinden een halve slag.
  • 12 Snijd de feta in kleine blokjes.
  • 13 Strooi de feta over de spinazie.
  • 14 Bak de pides in de oven in 20-25 minuten gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.