recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pilav met tartaarspiesen en komkommersalade

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - uien (3 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - knoflook (3 tenen)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepel)
  • - koenjit (1 theelepel)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - rozijnen (2 eetlepels)
  • - tomaten (400 gram)
  • - tartaar (300 gram)
  • - komkommer (1 )
  • - yoghurt (3 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - water (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook; snijd de tomaten in stukjes; snijd de komkommer in blokjes; rasp 1 ui en snipper de andere uien.
  • 2 Fruit de uisnippers met 2/3 van de knoflook, 0.5 eetlepel shoarmakruiden en de koenjit in 2 eetlepels olijfolie.
  • 3 Schep de rijst, rozijnen en tomaten met wat zout erdoor en bak nog 4 minuten.
  • 4 Voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en kook de rijst in 30 minuten gaar.
  • 5 Kneed de tartaar door met de geraspte ui, 1 teen knoflook, 1 eetlepel shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie.
  • 6 Maak twee worstjes per persoon van en steek ze aan houten spiesjes.
  • 7 Bak de spiesjes in een hete grillpan in 4 minuten rondom bruin.
  • 8 Meng de komkommer met de yoghurt, bieslook en zout en peper naar smaak.
  • 9 Serveer de pilav in diepe borden en leg de spiesje erop.
  • 10 Geef de komkommersalade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.