recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pindapeterselieburger met sla

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - peterselie (15 gram)
  • - ei (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - sla (1 krop)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - komkommer (1 )
  • - vastkokende aardappelen (250 gram)
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - gezouten pinda's (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar; Snipper de rode ui fijn; was de sla en snijd de komkommer in blokjes.
  • 2 Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  • 3 Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine fijn.
  • 4 Voeg de pinda’s en peterselie (blad en steeltjes) toe en maal alles fijn.
  • 5 Meng het ei en de ui met wat peper erdoor.
  • 6 Kneed alles goed door.
  • 7 Laat dit een half uur staan.
  • 8 Scheur de sla in stukken.
  • 9 Klop in een schaal de azijn met de helft van de olijfolie en wat peper en weinig zout tot een dressing.
  • 10 Schep de sla met de aardappel en komkommer erdoor.
  • 11 Vorm van het pindamengsel 8 kleine burgers en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag met de andere helft hete olie op matig hoog vuur in 6-8 minuten knapperig bruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.