recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pitabroodje met gyros en tzatziki

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven zonder pit (6 )
  • - rode ui (1 )
  • - geroosterde paprika's uit pot (2 )
  • - tomaten (4 )
  • - slabladeren (0.5 krop)
  • - egyptische maaltijdpitabroodjes (1 pak)
  • - gyrosvlees (500 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - verse munt (2 eetlepel(s))
  • - kaneel (0.5 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - griekse yoghurt (10%vet) (150 gram)
  • - komkommer (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Hak de munt (of dille) fijn.
  • 3 Was de slabladeren en maak droog.
  • 4 Snij de tomaten in dunne plakjes.
  • 5 Snij de paprika’s in repen.
  • 6 Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • 7 Halveer de olijven.
  • 8 Schil de komkommer en halveer deze in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in de lengte in kleine blokjes.
  • 9 Doe de komkommerblokjes over in een zeef en strooi er wat zout over.
  • 10 Laat de komkommer 30 minuten uitlekken.
  • 11 Dep de komkommer met keukenpapier droog en meng de blokjes in een kom met de yoghurt, versgemalen zwarte peper, kaneel, munt (of dille) en de helft van de olijfolie.
  • 12 Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan en bak het gyrosvlees al omscheppend in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 13 Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen.
  • 14 Snijd de pitabroodjes open en leg de onderste helften op borden.
  • 15 Verdeel er slablaadjes en plakjes tomaat over.
  • 16 Schep het gyrosvlees erop en schep hier een flinke lepel tzatziki op.
  • 17 Garneer met de paprikarepen, uiringen en olijven.
  • 18 Leg de bovenste helften van de pitabroodjes erop.
  • 19 Geef de rest van de tzatziki erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.