recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittig varkensvlees met broccoli en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - Chinese eiermie (250 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - (wok)olie (2 eetlepels)
  • - magere varkenslapjes (400 gram)
  • - uienringen (350 gram)
  • - champignons in schijfjes (150 gram)
  • - zoete chilisaus (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - water (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook en snijd de varkenslapjes in plakjes.
  • 2 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 3 Kook de broccoli 3 minuten in ruim kokend water.
  • 4 Spoel de groente koud en laat goed uitlekken.
  • 5 Meng de knoflook in een kom met gemberpoeder, versgemalen zwarte peper, wat zout en olie.
  • 6 Schep het vlees erdoor en bak het in een hete wok in 2-3 minuten bruin.
  • 7 Schep de ui en champignons erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Voeg dan de broccoli toe met het water, de chilisaus en sojasaus en laat het gerecht nog 3 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Serveer de mie in wijde kommen met het vlees en de groenten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.