recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige aardappelomelet met salami en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - baby leaf met rucola (75 gram)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - eieren (6 )
  • - courgette (1 )
  • - aardappelblokjes (450 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - salami in blokjes (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in blokjes van 1 cm.
  • 2 Bak in een grote koekenpan met olijfolie de blokjes salami in 2-3 minuten knapperig bruin.
  • 3 Bak de ui heel even mee en schep dan de aardappelblokjes en de courgetteblokjes erdoor.
  • 4 Bak alles al omscheppend in 4-6 minuten beetgaar.
  • 5 Klop in een kom de eieren los met het water, de Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Schenk het losgeklopte ei bij het aardappelmengsel en laat de omelet op zacht vuur in 4-6 minuten stollen.
  • 7 Schuif in het begin het reeds gestolde ei naar het midden en laat het nog niet gestolde ei over de bodem uitvloeien.
  • 8 Strijk de bovenkant steeds weer glad.
  • 9 Keer de omelet eventueel met behulp van een deksel, maar dat is niet echt nodig.
  • 10 Meng in een slakom de maïskorrels met de dressing en de babyleaves.
  • 11 Serveer de omelet met de salade en wat stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.