recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige avocadodip met tomaat

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (0.5 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - rijpe tomaten (2 )
  • - rijpe avocado's (2 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de rode peper en de knoflook fijn.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de rode peper met de knoflook en paprikapoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
  • 3 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 5 Halveer de avocado's, schep het vruchtvlees uit de schil in een diep bord en prak de avocado's fijn.
  • 6 Schep de tomaat en het pepermengsel erdoor.
  • 7 Breng de dip op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Lekker bij geroosterde entrecote of biefstuk van de barbecue.