recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige bami met kipvleugeltjes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - heet water (100 ml)
  • - sambal badjak (3 theelepels)
  • - ketjap manis (3 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - kipvleugeltjes (12 )
  • - chinese mie (250 gram)
  • - mix voor bami goreng (1 zakje)
  • - bamigroenten (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Meng 2/3 van de sambal met 2/3 ketjap en de helft van de olie en bestrijk de kipvleugels hiermee.
  • 3 Braad de kipvleugels in een braadslede in de oven in 45 minuten gaar en bruin, schenk eventueel een scheutje water op de bodem.
  • 4 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 5 Wel de bamimix in 100 ml heet water.
  • 6 Roerbak de bamigroenten in een wok met de overige olie.
  • 7 Schep de bamimix en de afgegoten mie erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten.
  • 8 Voeg sambal en ketjap naar smaak toe.
  • 9 Serveer de bami met de kipvleugeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.