recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige biefreepjes met Chinese groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2.5 eetlepels)
  • - komkommer (1 )
  • - chinese roerbakgroenten (400 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - mihoen (250 gram)
  • - biefreepjes (300 gram)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - sambal oelek (1.5 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de knoflook met de sambal, gemberpoeder en wat zout en versgemalen zwarte peper in een diep bord.
  • 2 Schep de biefreepjes erdoor en laat ze 5 minuten staan.
  • 3 Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzingen.
  • 4 Roerbak de biefreepjes in een wok met hete olie op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 5 Snijd de komkommer in blokjes van 2 cm.
  • 6 Schep ze op een bord.
  • 7 Schep de Chinese groenten en komkommer door het vet in de wok en roerbak ze 2-3 minuten.
  • 8 Voeg de sojasaus en het water toe.
  • 9 Verwarm de groente nog 2 minuten op hoog vuur.
  • 10 Schep het vlees erdoor en warm alles nog even door.
  • 11 Serveer de mihoen in wijde kommen en schep de biefreepjes met Chinese groenten erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.