recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige bonenschotel

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - salamiworst (250 gram)
  • - ui, fijngesnipperd (1 grote)
  • - paprika (1 groot blik)
  • - 1 de Beste kidneybonen uit blik (850 ml)
  • - tomatenblokjes (1 blik)
  • - maïs (1 blik)
  • - zout en peper
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Snijd de worst in stukjes.
  • 2 Verhit de olie in een grote wok en bak de salamistukjes tot ze lichtbruin kleuren.
  • 3 Snijd de ui fijn en maak reepjes van de gele paprika.
  • 4 Wok ze allebei een paar minuutjes mee met de salami.
  • 5 Laat de kidneybonen en maïs uitlekken en roer ze samen met de tomatenblokjes door het wokmengsel.
  • 6 Laat vervolgens alles nog circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Heerlijk met gele rijst en knapperige ijsbergsla.
  • 9 Bonen in de pan Alle soorten peulvruchten leveren lekkere maaltjes op.
  • 13 Ontdek ze bij Dirk, Bas en Digros!
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.