recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige bruine bonensoep met worst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - magere rookworst (275 gram)
  • - vleesbouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - bruine bonen (uit pot of blik) (800 gram)
  • - pikante paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - knolselderij (300 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in halve ringen.
  • 2 Snijd de winterwortel en knolselderij in kleine blokje.
  • 3 Fruit de uiringen in een soeppan met hete olie goudgeel.
  • 4 Schep ze op een bord.
  • 5 Bak de wortel en knolselderij al omscheppend 2 minuten.
  • 6 Schep ze op het bord.
  • 7 Roer de tomatenpuree en paprikapoeder door het bakvet en bak 1 minuut.
  • 8 Voeg de bruine bonen met vocht en de bouillon toe.
  • 9 Breng de soep al roerende aan de kook.
  • 10 Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en pureer het geheel dan met de staafmixer tot een mooi gebonden soep.
  • 11 Snijd de worst in plakjes.
  • 12 Voeg de wortel, knolselderij en worst toe en laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 13 Serveer de soep in diepe kommen en garneer met de uiringen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.