recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige bruinebonensoep

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (500 ml)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - rundergehakt (200 gram)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - pikante paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - bruine bonen (uit pot of blik) (880 gram)
  • - tomaten (400 blik)
  • - roerbakgroenten (400 gram)
  • - bruin stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Kruid het gehakt met zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Verhit de margarine in een soeppan en fruit de ui, knoflook en paprikapoeder zachtjes aan.
  • 4 Roer de bruine bonen en tomaten, beide met vocht, met het zout erdoor en er het water bij.
  • 5 Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, gebonden soep.
  • 6 Voeg de gehaktballetjes en roerbakgroenten toe en breng de soep al roerende aan de kook.
  • 7 Kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Serveer de soep in grote kommen en geef het stokbrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.