recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige entrecote

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - chilipepertjes (4 grof)
  • - rode paprik, in stukken (1 )
  • - sjalotjes (2 eenpersoons)
  • - teentjes knoflook (2 blokjes)
  • - oregano (1 theelepel)
  • - snufje gemalen komijn
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - entrecotes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Rooster de pepertjes op matig vuur in een droge koekenpan.
  • 2 Pureer de pepertjes, paprika, sjalot, knoflook, oregano, komijn en azijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree al roerende tot er een stevige pasta ontstaat.
  • 4 Wrijf de entrecotes hier rondom mee in en laat het vlees 2 uur marineren in de koelkast.
  • 5 Rooster het vlees in 4 à 6 minuten bruin en van binnen rosé op de barbecue; keer regelmatig (voor gaar vlees: 6 à 8 minuten).
  • 6   Buiten eten Maak een paar extra gerechten bij de entrecote als u tijd hebt voor een echt feestmaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.