recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige gamba’s met gele rijst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - broccoli roosjes (300 g)
  • - gele rijst (1 pak)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie extra vergine (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - spiesjes (12 houten)
  • - diepvries gamba’s (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries gamba’s; Snipper de ui; Snijd de rode peper zonder zaadjes in reepjes.
  • 2 Steek de gamba’s aan de houten spiesjes.
  • 3 Meng de knoflook door de olijfolie en bestrijk de spiesjes dun met knoflookolie.
  • 4 Verwarm de knoflookolie die overblijft in een braadpan en fruit de ui en peperreepjes even aan.
  • 5 Schep de gele rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend tot ze glanzen.
  • 6 Voeg water toe volgens het pak en kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 7 Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar en schep de roosjes door de rijst.
  • 8 Bak de gambaspiesjes in een hete grillpan in 3-5 minuten gaar en serveer ze met de gele rijst.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.