recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige gamba’s met mangosaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - rijpe mango (1 verse)
  • - diepvries rauwe gamba’s (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met een timbaaltje van witte en wilde rijst en roergebakken peultjes.
  • 2 Voorbereiding: Laat de rijpe mango goed uitlekken; Pers de sinaasappel en bewaar het sap; Snijd de knoflook in plakjes; Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper in reepjes; Hak de verse koriander fijn.
  • 3 Ontdooi de gamba’s onder stromend water en pel ze.
  • 4 Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er zeezout en peper over.
  • 5 Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in schijven van de pit.
  • 6 Pureer het vruchtvlees met sinaasappelsap.
  • 7 Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan.
  • 8 Schep de garnalen erdoor en bak ze op matig hoog vuur tot ze roze en ondoorschijnend zijn.
  • 9 Schep ze op warme borden.
  • 10 Roer de mangosaus en sojasaus door het bakvet en warm de saus even door.
  • 11 Schep de saus over de garnalen en strooi de koriander erdoor.
  • 12 Wijntip: Mild zoete, aromatische witte wijn, zoals gewurztraminer.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook mangoschijven uit blik gebruiken in plaats van de mango.
  • 14 Vervangtip: U kunt ook peterselie gebruiken in plaats van de koriander.