recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige gambaspiesjes met mangosalsa

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - diepvries gamba?s (500 g)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - rode paprika (0.5 stuks)
  • - bosui (1 stuks)
  • - limoen (1 stuks)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - mango (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de limoen; Snijd de bosui in ringetjes; Snijd de rode paprika in blokjes; Hak de verse koriander fijn; Pers de knoflook; Ontdooi de diepvries gamba’s.
  • 2 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
  • 3 Snijd de plakken in kleine blokjes.
  • 4 Roer in een schaal de helft van de sambal met het limoensap tot een sausje en schep de mango, bosui, paprika, koriander en limoenrasp erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten staan.
  • 6 Meng de andere helft van de sambal met de knoflook en olie.
  • 7 Steek de garnalen aan spiesjes (3 per persoon) en bestrijk ze met de olie.
  • 8 Rooster de gambaspiesjes in een grillpan tot ze roze kleuren en ondoorzichtig worden.
  • 9 Serveer ze op bordjes met een glaasje mangosalsa ernaast.
  • 10 Wijntip: Iets zoete witte wijn, bijvoorbeeld Huiswijn Moelleux, of Cava Demi Sec.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook sambal oelek gebruiken in plaats van sambal badjak.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.