recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige grote garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - diepvries garnalen met kop (500 gram)
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - citroen (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: ondiepe schaal, fijn rooster of aluminiumfolie.
  • 2 Pers de citroen en rasp deze.
  • 3 Ontdooi de garnalen onder koud stromend water en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
  • 5 Pers de knoflook boven een schaal uit.
  • 6 Roer de rode peper, paprikapoeder, tomatenpuree, tijm, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en olijfolie erdoor.
  • 7 Schep de garnalen door de marinade en laat ze dertig minuten marineren.
  • 8 Leg de garnalen op het fijne barbecuerooster of op een stuk aluminiumfolie op de hete barbecue.
  • 9 Rooster ze vier tot zes minuten tot ze roze kleuren en het vlees ondoorzichtig wordt.
  • 10 WIJNTIP: Campo Nuevo Rosé Garnacha.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.