recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kapucijners met speklapjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - speklapjes (4 )
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - roerbakgroenten (500 gram)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - kapucijners (2 blikken)
  • - tomaten (4 )
  • - ketjap manis (2 eetlepels)
  • - atjar tjampoer (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de speklapjes in met komijn, zout en peper en bak ze in een koekenpan met 1/3 van de margarine op matig hoog vuur in 10 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 2 Verhit de rest van de margarine in een wok en roerbak de groenten met de sambal 3-4 minuten.
  • 3 Snijd de tomaten in stukken.
  • 4 Voeg de kapucijners, tomaten en naar smaak ketjap toe.
  • 5 Voeg het water toe.
  • 6 Laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes sudderen en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Roer het bakvet van de speklapjes erdoor.
  • 8 Serveer de kapucijners met groenten in diepe borden en leg de speklapjes erop.
  • 9 Geef de atjar tjampoer erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.