recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kikkererwtensoep

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 liter)
  • - zout (3 theelepels)
  • - volkorenbrood (6 sneetjes)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - tomaatblokjes (uit blik) (400 gram)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Snijd de courgette in blokjes.
  • 3 Halveer de sneetjes brood diagonaal.
  • 4 Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de hutspotgroenten met de knoflook en courgette 3-4 minuten.
  • 5 Roer de shoarmakruiden en sambal erdoor.
  • 6 Voeg de tomaatblokjes en kikkererwten met vocht en het zout toe en schenk er het water bij.
  • 7 Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • 8 Schep de soep in wijde kommen en strooi de peterselie erin.
  • 9 Serveer het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.