recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige kokossoep met gamba's

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse korianderblaadjes (3 eetlepels)
  • - rauwe gamba's (250 gram)
  • - paksoi (1 struikje)
  • - bosuien (6 )
  • - eiermie (250 gram)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - limoen (1 )
  • - kippenbouillon (van tabletten of pot) (1 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de gemberwortel en de limoen in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de rode peper in ringetjes.
  • 3 Breng de bouillon met de limoen, gember en de helft van de rode peper aan de kook en laat de bouillon 20 minuten zachtjes trekken.
  • 4 Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen.
  • 5 Zeef de bouillon boven een andere pan, roer de kokosmelk met zout naar smaak erdoor en breng de soep aan de kook.
  • 6 Snijd de bosuien in schuine ruitjes van 3 cm.
  • 7 Snijd de stengels en de bladeren van de paksoi in brede repen.
  • 8 Voeg de groenten en toe en kook de soep nog 5 minuten.
  • 9 Voeg dan de gamba's en de overige peperringetjes toe en verwarm de soep nog 3-4 minuten tot de garnalen gaar zijn.
  • 10 Schep wat mie in wijde kommen en schep de soep erop.
  • 11 Strooi de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.