recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige mosselsoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - dunne prei (1 )
  • - gele paprika (1 )
  • - oregano (1 eetlepel)
  • - tomaten (500 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - chorizo (100 gram)
  • - mosselen + mosselkookvocht (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in blokjes en de tomaten in stukjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de paprika in reepjes en de prei in ringen.
  • 4 Neem 0.75 van de mosselen uit de schelp.
  • 5 Vul het mosselvocht aan met het water.
  • 6 Bak de blokjes chorizo zachtjes uit in een soeppan met olijfolie en schep ze op een bordje.
  • 7 Bak de ui en de tomaten 2 minuten op hoog vuur en voeg het mosselvocht met de oregano en wat peper toe.
  • 8 Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en pureer alles met een staafmixer.
  • 9 Kook de paprika en prei 2 minuten in de soep mee.
  • 10 Voeg alle mosselen en de chorizo toe en warm de soep nog even door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.