recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige noedelsoep met tofu en andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 )
  • - tauge (50 gram)
  • - andijvie (1 struik)
  • - Mie (125 gram)
  • - groentebouillon (van tabletten) (1 liter)
  • - tofu (350 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de tofu in blokjes.
  • 3 Meng de knoflook met gember, sambal, olie en wat zout en schep de tofu erdoor.
  • 4 Bak de tofu in een hete wok knapperig bruin.
  • 5 Schep de blokjes op een bord.
  • 6 Schenk de bouillon in de wok en breng deze aan de kook.
  • 7 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 8 Snijd de bosuitjes in stukken van 1 cm.
  • 9 Voeg de mie toe en roer hand voor hand de andijvie erdoor.
  • 10 Kook de soep in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Kook de taugé en bosui de laatste 2 minuten mee.
  • 12 Schep de soep in wijde kommen en schep de tofu erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.