recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pittige pangafilet met wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - winterwortel (400 g)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - volkorenmeel (50 g)
  • - citroen (1 stuks)
  • - pangafilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de salade met aardappelpuree bij de pangafilets.
  • 2 Voorbereiding: Pers de citroen en bewaar het sap; Rasp de winterwortel grof; Hak de verse koriander grof.
  • 3 Wrijf de pangafilets in met zout.
  • 4 Besprenkel ze met de helft van de citroensap en laat ze even liggen.
  • 5 Meng op een bord het volkorenmeel met de kruiden en wentel de pangafilets erdoor.
  • 6 Druk het meelmengsel goed aan.
  • 7 Verhit de olie in een koekenpan en bak de pangafilets op matig hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 8 Keer ze halverwege.
  • 9 Schep in een schaal de geraspte wortel om met de rest van de citroensap en de koriander.
  • 10 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 11 Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Semillon Chardonnay uit Australië of Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.